Oštro mu odgovorio

Mourinho 'spustio' Owenu i odbranio omiljenog igrača

  Jose Mourinho je odgovorio Michaelu Owenu na tvrdnje da Zlatan Ibrahimović nije dugoročno rješenje za Manchester United. 

Nekadašnji engleski reprezentativac danas radi kao komentator na jednoj televiziji i sve češće komentariše situaciju u Manchester Unitedu za koji je svojevremeno nastupao. Owen je bio izjavio da Ibrahimović nije rješenje kluba za duže staze i smatra da je potrebno dovesti mlađeg igrača, a nije dugo trebalo čekati da se oglasi i trener Mourinho.

Portugalac je 'majstorski' odgovorio Owenu i odbranio omiljenog igrača. 

"Iako ga Michael ne voli, realnost će da će Zlatan zabiti više golova u jednoj sezoni nego što je Owen zabio u tri sezone u Manchester Unitedu. Tako da ne bih rekao da je on loš izbor za nas", kazao je Mourinho, čiju su izjavu ekspresno pokazali Owenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da su moji golovi dok sam igrao za Manchester United bili puno vrijedniji s obzirom na moju i Zlatanu plaću", kazao je Owen.

Owen je, podsjećamo, tokom trogodišnje epizode na Old Traffordu zabio svega 17 golova za Manchester United. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.