Euroliga

Zvezda poražena u Pireju, Real razbio Bamberg

Edmir Škorić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju kod Olympiakosa sa 73:65.

Iako oslabljen, tim Olympiakosa uspio je u 13. kolu Eurolige u svom Pireju pobijediti goste iz Beograda.

Lojeski je sa 18 poena bio koban za goste iz Beograda, dok je Green dodao 15, a Milutinov 11 poena. Najbolji na drugoj strani bio je Jović sa 16 poena, dok je Kuzmić ubacio 13, a Gudurić 12 poena.

Real Madrid je razbio Bamberg sa 95:72 za devetu pobjedu. Od početka do kraja su Kraljevi dominirali na parketu, a prvu dionicu su dobili sa visokih 24:9.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Opet je briljirao mladi Luka Dončić kod Reala sa 16 poena i pet assitenciaj, te šest skokova. Lull je dodao 14 poena uz šest asistencija, Ayon je imao učinak od 13 poena i sedam skokova. Kod Bamberga Staiger je ubacio 18, a Theis 15 poena.

Nešto ranije Žalgiris je u Istanbulu sa 84:71 savladao Anadolu Efes. Pangos je ubacio 15 poena u litvanskom timu, dok je Heurtel sa 16 bio najbolji u redovima turskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.