Nastavlja se reli Dakar

Loeb pobjednik druge etape

Sebastian Loeb pobjednik je druge etape relija Dakar koja je danas vožena od Resistencije do Sam Migel de Tacumana u dužini od 812 kilometara za kamione i 803 kilometara za ostala vozila.

Loeb je prvu etapu završio na tek šestom mjestu, ali današnjom pobjedom uspio je da preuzme 1. mjesto u generalnom poretku vozača automobila.

Kod motociklista slavio je Toby Price i to tri i pol minute ispred timskog kolege Matthiasa Walknera i četiri i pol minute ispred Portugalca Pauloa Goncalvesa.

Treća faza će vozit će se sutra i to od Tucuman Tucumana do argentinskog grada Jujuyja i bit će duga oko 780 kilometara od čega je 364 predviđeno za automobile i motocikle, a nešto više od pola za kamione.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.