Strah od ispadanja

Realnost je surova: U Leicesteru brinu za budućnost

Edmir Škorić

Iako ove sezone brani naslov prvaka Engleske, Leicester je bliži ispadanju nego tituli.

Leicester je prošle sezone pokorio Premier ligu i senzacionalno je stigao do naslova prvaka Engleske. Jamie Vardy, Riyad Mahrez i društvo, na čelu s trenerom Claudijom Ranierijem, bili su pravo osvježenje za nogometne sladokusce.

Međutim, sada su se stvari promijenile i tim s King Powera strahuje za opstanak u ligi iako igra Ligu prvaka (osmina finala, povijesni rezultat kluba).

"Stvari se ne razvijaju u skladu s planovima i očekivanjima. Ipak, osjeća se neka promjena u posljednjih nekoliko sedmica. Nadam se da možemo i dalje ostvarivati dobre rezultate, koji će zaboraviti sve naše analize i spasiti nas ispadanja. Bit će jako teško", priznao je stoper Lisica Wes Morgan.

Nakon 20 utakmica, Leicester je trenutno na očajnom 15. mjestu na tabeli sa pet bodova više od Sunderlanda, koji je u opasnoj zoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.