Ranieri: Niko u klubu nije zadovoljan

Leicester niže loše rezultate

Ranieri: Niko u klubu nije zadovoljan

Trener Leicestera Claudio Ranieri želi vidjeti odgovor šampiona nakon što njegova ekipa pada sve dublje na tabeli Premier lige. 

Nakon što su prije nekoliko dana, na Boxing Day, izgubili od Evertona na domaćem terenu 2:0, Leicester je pao tek na 16. mjesto Premiershipa. Bio je to za Lisice već peti poraz u posljednjih osam mečeva Premier lige, a osim toga, doživjeli su i poraz u Ligi šampiona od Porta sa visokih 5:0.

To znači da je Leicester trenutno samo tri boda iznad opasne zone, a trenutno se spremaju da ugoste West Ham što će biti i utakmica koja će označiti kraj prvog dijela sezone u Premier ligi.

"Nesretni smo, niko nije sretan. Vlasnik kluba, ja, sportski direktor, fudbaleri i osoblje. Moramo se uzdignuti što je prije moguće. Ostat ćemo zajedno zahvaljujući snažnom zajedništvu u svlačionici. Moramo sve dobre stvari da pokažemo na terenu. Moramo doći do 20 bodova, a to znači da moramo pobijediti West Ham. Moramo biti skoncentrisani 100 posto, jer kada je tako onda možemo pružiti naše najbolje izdanje", rekao je Ranieri pa nastavio:

"Mi smo Lisice, a Lisice su neustrašive. Svjesni smo itekako da smo usred borbe i spremni smo da se borimo".

Također, italijanski stručnjak se osvrnuo i na situaciju oko Riyada Mahreza. Alžirac je meč protiv Evertona počeo sa klupe,a Ranieri je objasnio i razlog zbog kojeg se to desilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na utakmici protiv Stokea on je radio jako naporno i zato sam odlučio da ga odmorim. Sada će dobiti priliku da igra i vidjet ću njegovu reakciju. Čekam dobru reakciju", poručio je Ranieri.

Podsjetimo da Leicester svoju utakmicu protiv West Ham Uniteda igra u subotu od 16.00 sati. Lisice imaju samo jedan trijumf na posljednjih osam mečeva Premiershipa i očajnički traže pobjedu protiv ekipe koja u posljednje vrijeme igra sve bolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi