Horor meč za domaće navijače

Demonstracija sile Cityja protiv West Hama

Fudbaleri Manchester Cityja porazili su večeras West Ham sa visokih 5:0 u meču 3. kola FA Kupa.

Iako je prvih pola sata meča proteklo bez većih šansi, krajem prvog dijela dalo se naslutiti da se domaći neće dobro provesti.

City je poveo u 33. minuti kada je sa penala siguran bio Yaya Toure. Već osam minuta kasnije bilo je 2:0, a strijelac autogola bio je Nordtveit. To nije bilo sve od Cityja u prvom dijelu jer su do kraja postigli još jedan pogodak i to preko Davida Silve u 43. minuti.

Nastavak meča donio je još dva gola u mreži domaćih. Prvo je u 50. minuti Sergio Aguero pogodio za 4:0 nakon asistencije Tourea, da bi u 84. minuti konačnih 5:0 za Građane postavio John Stones.



Potražite više informacija na temu Premier league:





Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.