Adriano je već nastupao u našoj zemlji

Mladost DK potvrdio dogovor sa fudbalerom iz Brazila

Samir Mlaćo

Na svojoj zvaničnoj facebook stranici FK Mladost Doboj Kakanj potvrdio  je da će u narednom periodu dres ovog kluba nositi Brazilac Adriano Strack. 

Adriano je u našoj zemlji nastupao za Travnik, a karijeru je počeo u Juventudu, a zatim prelazi u Chapecoense, klub koji je nedavno pogodila velika tragedija. 

Upravo iz Chapecoensea dolazi u Travnik u februaru 2014. godine, a u redovima popularnih Vezira upisao je 11 nastupa u ligi uz po dva pogotka i dvije asistencije, te tri u kup takmičenju. Iz Travnika odlazi u hrvatski niželigaš Dugopolje, a zatim u srbijanski Novi Pazar. Ni tu se nije dugo zadržao pa je nosio dres Segesta iz Siska, a posljednji angažman imao je u svojoj zemlji, tačnije niželigašu Ypirangi. 

Ovaj 24-godišnjak u ranijim razgovorima nije krio želju da se vrati u našu zemlju, a istakao je da mu je period proveden u Travniku ostao u posebnom sjećanju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.