Musemić otpisao četvoricu igrača, dvojica žele da idu

Promjene u igračkom kadru Mladosti iz Kaknja

Musemić otpisao četvoricu igrača, dvojica žele da idu

Dino Kurbegović

Kao što je SportSport.ba već najavio nekoliko puta ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja u zimskom prelaznom roku pretrpjet će određene promjene u igračkom kadru

Šef stručnog štaba Husref Musemić u dogovoru s ljudima iz kluba, danas je saopćio imena igrača na koje ne računa u proljetnom dijelu prvenstva.

Stručnjak iz Sarajeva otpisao je četvoricu igrača, koji u prvom dijelu sezone nisu imali veliku minutažu. Riječ je o 22-godišnjem ofanzivnom veznjaku Lazaru Kalajanoviću, koji je u prvom dijelu sezone zabilježio samo jedan nastup u Premijer ligi, zatim Musemić je otpisao i 19-godišnjeg veznjaka Dženisa Šumana, koji nije zabilježio nijedan nastup u jesenjem dijelu. Pored njih dvojice nove klubove mogu tražiti 29- godišnji veznjak Darko Bošković, koji je u polusezoni zabilježio 10 nastupa, te 26- godišnji napadač Nemanja Asanović, koji je u osam nastupa uspio dva puta da se upiše u listu strijelaca u Premijer ligi.

Osim pomenute četvorice, još dva igrača su tražila da napuste Mladost, riječ je o 26-godišnjem Aldinu Šišiću, koji ima želju da se vrati u svoj matični klub Čelik iz Zenice, te veznjaku Adnanu Hodžiću, koji nezadovoljan minutažom želi da se vrati u svoj bivši klub Bosnu iz Visokog, koja ima ambicije ući u Premijer ligu. Njihov odlazak neće biti sporan, jer je to odobrio i predsjednik Mensur Mušija, tako da će u narednim danima to biti i zvanično poznato.

Kada je u pitanju plan priprema, 13.januara je prozivka u Doboju kod Kaknja, 22.januara se kreće u Makarsku, gdje će Mladost ostati 10 dana, a u zavisnosti od finansija, planirano je 5.februara da se krene put turske Antalije, gdje bi klub iz Kaknja finiširao pripreme pred nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su u pitanju pojačanja, trener Husref Musemić ima potrebu za angažovanjem nekoliko igrača u svim linijama, koji bi u Kakanj trebali doći do početka priprema.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi