Sve zavisi od Evre

Kolašinac pristao na transfer, ali ne zavisi sve od njega

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac na meti je torinskog Juventusa.

U Juventusu smatraju da je Kolašinac idealna zamjena za Patricea Evru i Sky Italia je prije dva dana objavio da je praktično postignut dogovor.

Dan kasnije uslijedili su određeni demanti na tu vijest, ali danas u italijanskom tisku piše da je Kolašinac ipak prihvatio ponudu Juventusa i da je samo pitanje trenutka kada će preći u redove Stare dame.

Kolašincu ugovor sa Schalkeom ističe na ljeto i Juve želi da osigura njegov potpis, ali je isto tako lako moguće da se transfer dogodi već ovog mjeseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sve zavisi od budućnosti Patricea Evre, koji je navodno na pragu odlaska iz Torina, a poveuzje se s Valencijom i za 3 do 4 miliona eura treba bi ga Juve pustiti u La Ligu. Ukoliko Evra ode, Juve kreće po Kolašinca, a u suprotnom će se čekati na ljetni prijelazni rok, kada će ionako naš nogometaš imati priliku da ode bez odštete.

Kolašinac je u Schalkeu protekle četiri godine, dok je ranije u omladinskim selekcijama nastupao za Stuttgart, Hoffenheim i Karlsruhe. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.