40 vezanih mečeva bez poraza

Real ispisao historiju španskog klupskog fudbala

Fudbaleri Real Madrida i Seville odigrali su večeras sjajan meč u revanšu osmine finala Kupa kralja, a na kraju je završilo 3:3 nakon čega se Real plasirao u četvrtfinale ovog takmičenja zbog pobjede u prvom meču 3:0.

Domaći su sjajno otvorili meč i odmah su napravili veliki pritisak na gol Reala. To im se isplatilo u 10. minuti kada su poveli i to nakon autogola Danila. Do kraja prvog poluvremena obje strane su imale nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se nije mijenjao.

Ipak, u nastavku meča vidjeli smo čak pet pogodaka. Prvo je Real izjednačio sjajnim golom Asensia koji je sve sam uradio u 48. minuti. Ipak, Sevilla se nije predavala pa su do novog pogotka stigli u 53. minuti kada je Stevan Joivetić pogodio na svom debiju. Domaći tu nisu stali jer su u 78. minuti preko Iborre stigli i do trećeg gola i tada se činilo da mogu napraviti čudo. Ipak, sve je bilo gotovo u 82. minuti pogotkom Sergija Ramosa sa bijele tačke. Da Real Madrid obori veliki rekord španskog fudbala pobrinuo se Karim Benzema pogotkom u 93. minuti susreta. 

Sada je Real neporažen na čak 40 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima što je novi rekord španskog klupskog fudbala.


Potražite više informacija na temu La Liga:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.