ACB liga

Veliki povratak Reala, Barca poražena

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida slavili su u 17. kolu ACB lige, dok je Barcelona poražena.

Real Madrid je gostovao Joventutu u Badaloni i na kraju je trijumfovao sa 81:78, mada je domaćin početkom treće vodio čak 16 razlike.

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu Real je nadoknadio veliki minus i stigao do 13. pobjede, te je i dalje lider u ACB ligi. Felipe Reyes je bio najbolji kod Reala sa 18 poena, Llull je dodao 12, Carroll 11, a Hunter 10 poena. Bogdaović je u domaćem timu ubacio 16, Jordan 15, a Vidal 14 poena.

Barcelona je sa 71:60 poražena u gostima kod Tenerifea. Ovom pobjedom se Tenerife na tabeli popeo na treće mjesto, a iza sebe je ostavio upravo današnjeg suparnika.

Borgis je ubacio 16 poena u pobjedi Tenerifea, Doornekamp je dodao 13, a Abromaitis i White su ubacili po 11. Na drugoj strani Doellman je meč završio s 15 poena, Tomiće je dodao 12, a svi ostali su zakazali, pa su ubacili manji broj poena. Bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe imao je sedam poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Košarkaši Valencije su sa 93:85 nadigrali Estudiantes i sada se nalaze na drugom mjestu. Baskonia je sa 84:63 dobila Bilbao, Zaragoza Manresu nakon produžetaka sa 87:77, a Unicaja Murciju sa 88:76.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.