Osiguranje protiv terorističkih napada

United povećao mjere sigurnosti na Old Traffordu

Midhat Šljivak

Manchester United postao je prvi klub u Engleskoj koji je zaposlio čovjeka koji će biti zadužen za osiguranje protiv terorističkih napada.

Nekadašnji glavni inspektor policije u Manchesteru dobio je ovaj posao na Teatru snova, a njegov zadatak će biti rad na osiguranju stadiona i detaljni pregledi navijača po ulasku na Old Traffordu.

Dodatno osiguranje će također imati zadatak provjere automobila u okolini stadiona, dok će navijači sada po ulasku na utakmice biti još detaljnije pregledani.

Na ovaj potez se klupsko rukovodstvo odlučilo nakon što je u maju prošle godine utakmica s Bournemouthom i to nakon što je pronađen sumnjivi paket u toaletu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ispostavilo se da se radi o lažnoj bombi, ali je upozorio na opasnost od terorističkih napada i United se odlučio da izdvoji dodatan novac za sigurnosni segment na stadionu i kako bi se spriječili eventualni napadi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.