4. kolo Svjetskog rukometnog prvenstva

Španci bolji od Makedonaca, pobjeda Švedske nad Katarom

Endin Čaušević

Rukometaši Španije savladali su večeras Makedoniju u meču četvrtog kola grupne faze Svjetskog prvenstva.

Španija je večeras bez velikih problema upisala pobjedu protiv Makedonije i tako je zadržala prvo mjesto u ovoj grupi. Crvena furija slavila je sa 29:25, te je i dalje bez poraza na Svjetskom prvenstvu.

Makedonci su se dobro držali u večerašnjem meču, posebno u prvom dijelu, ali su Španci u finišu utakmice bili bolji protivnik na terenu i zasluženo slavili. Nakon prvog dijela bilo je 14:14, ali je Španija uspjela da dođe do četiri gola prednosti što je sačuvala do kraja meča (29:25).

Najefikasniji u ekipi Španije bio je Valero Rivera sa 11 golova, dok se u selekciji Makedonije istakao Kiril Lazarov sa šest pogodaka.

Ubjedljivu pobjedu večeras je ostvarila Švedska protiv Katara sa 36:25. Šveđani su drugi u grupi D sa šest bodova, dok je Katar četvrti sa dva boda manje.

Svjetsko prvenstvo, 4. kolo:

Makedonija - Španija 25:29

Švedska - Katara 36:25

Makedonija: Kolev, Trajkovski 1, Manaskov 2, Stoilov 3, Lazarov 6, Mitkov, Drogrishiki, Taleski, Mirulovski 4, Markoski V., Markoski N. 5, Georgievski 3, Lazarov, Ojleski, Popovski, Neloski 1.

Španija: Perez de Vargas, Corrales, Gurbindo, Fernandez 2, Rivera 11, Tomas 2, Entrerrios, Dujshebaev 5, Sarmiento 3, Aguinagalde, Canellas 1, Morros 1, Guardiola 1, Goni 1, Balaguer 1, Figueras 1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti