Slovenija i Makedonija na SP, Srbija i Crna Gora ispale

Braž za Svjetsko prvenstvo

Slovenija i Makedonija na SP, Srbija i Crna Gora ispale

M. Šljivak

Danas su odigrane i preostale revanš utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a tamo ćemo od selekcija iz okruženja gledati selekcije Slovenije i Makedonije.

Slovenci su poraženi od Norveške 29:27, ali zahvaljujući pobjedi iz prvog meča od četiri gola razlike, gledaćemo ih na završnici najboljih selekcija svijeta.

Bombac je predvodio Slovence sa osam golova u ovom meču, dok je kod Norveške Hansen postigao šest.

Makedonija je nadoknadila šest golova minusa protiv Češke Republike. Slavili su 34:27 u revanšu i zasluženo idu na završni turnir.

Manaskov je bio nezaustavljiv po Češku i postigao je 11 golova, dok je za goste Zdrahala postigao šest.

Srbija je i drugi put poražena od Mađarske. Ovaj put su ostali na minus pet 30:25 i neće vidjeti SP, baš kao ni Crna Gora, koju je Rusija deklasirala 29:19.

Na završnici ćemo gledati još i Bjelorusiju, Poljsku i Dansku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi