Engleska bruji o čudu od djeteta i novom igraču Cityja

Edmir Škorić

Finley Burns ima samo 13 godina, a već je potpisao bogati ugovor.

Manchester City platio je rekordnih 175.000 funti za trinaestogodišnjeg wonderkida Finelya Burnsa, koji je prethodno bio član Southenda.

Ovisno u njegovim budućim uspjesima, obeštećenje bi moglo da ide i na 250.000 funti.

Za talentovanog klinca zanimali su se još Liverpool, Chelsea i Aresnal, ali njegovi roditelji i klub su prihvatili ono što mu je ponudio City. Iako ima samo 13 godina, on je za U-16 tim Southenda pružao partije koje nisu protekle nezapaženo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stoga je City platio dobar iznos i to je rekord kada je u pitanju kupovina igrača njegovih godina. Nastavljat će se razvijati u Cityjevoj akademiji i čekati svoju šansu u budućnosti.

"On je sjajan dečko i iz mirne porodice, pa je sve riješeno mirnim putem i kako bi trebalo da bude. Njega su pratili brojni klubovi, ali vjerujemo da je ovo najbolji potez za njega", rekao je Riky Duncan, šef akademije u Southenda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.