Foto: EPA

Trener Manchester Cityja

Guardiola: Bravo nije jedini krivac za rezultat

Pep Guardiola izjavio je da Claudio Bravo nije jedini krivac za rezultate Manchester Cityja. 

Čileanac je trenutno u lošoj formi i nakon posljednjeg poraza od Evertona (4:0) našao se na meti kritika medija i navijača, pogotovo jer je tim kojeg vodi Ronald Koeman imao svega četiri šuta u gol. 

O padu forme Brava komentar je dao i trener Manchester Cityja. 

"To je dio posla. To je trenerov posao, posao igrača i prihvatam to. Moramo dobro da igramo u oba šesnaesterca i da budemo nešto jači nego što smo bili do sada. Kada smo jaki u odbrani, bićemo jaki i u napadu", kazao je Guardiola.

Na pitanje da li će očekivao bolju igru od Brava, odgovorio je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"I od sebe sam očekivao bolje. Pozicija na tabeli nije zbog golmana. Za mene bi bilo lakše da je to u pitanju. To je zbog šansi koje smo imali, moramo da igramo bolje i iskoristimo šanse, ali i da primamo manje golova kada protivnik napada", podvukao je španski stručnjak. 

U engleskom prvenstvu Manchester City zauzima petu poziciju sa deset bodova manje u odnosu na prvoplasirani Chelsea. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.