Real bolji od Malage

Ramos zabijao, Ronaldo promašivao

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida savladali su Malagu s 2:1 u 19. kolu španske Primere.

Real Madrid je nedavno izgubio od Seville u prvenstvu i tako je završena nevjerovatna serija od 40 mečeva bez poraza. Ubrzo nakon toga uslijedio je i poraz od Celte u Kupu Kralja.

Međutim, tim Zinedinea Zidanea je domaći meč s Malagom iskoristio da se vrati na pobjedničke staze. No, ko zna kako bi se meč završio da Real nije imao raspoloženog Sergija Ramosa.

Iskusni stoper je postigao gol u 35. minuti, a potom i u 43. minuti i oba puta na ubačaj Tonija Kroosa. Ramos trenutno ima 79 golova u karijeri i to je stvarno nevjerovatna brojka za jednog stopera.

Malaga je preko Jaunpija smanjila u 63. minuti na 2:1, ali nije uspjela da priredi novo razočarenje igračima i navijačima Reala. Inače, ovo je četvrti uzastopni poraz Malage u Primeri.

Današnji meč obilježilo je i nekoliko velikih promašaja Cristiana Ronalda, koji nije nikako uspijevao da savlada raspoloženog Kamenog.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon nepotpunog 19. kola, Real ima 43 boda i nalazi se na prvom mjestu, Sevilla ima 39 bodova, a Barcelona 38. Malaga je tek 13. sa 21 bodom.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.