Foto: EPA

Remi Cityja i Spursa

Fantastičan meč na Etihadu i veliki povratak Tottenhama

M. Šljivak

Fantastičan meč u 22. kolu engleske Premier lige odigrali su na Etihadu Manchester City i Tottenham, a na kraju pobjednika nije bilo, 2:2.

Prvo poluvrijeme ovog meča donijelo je mnogo bolju igru Građana. Ipak, zahvaljujući golmanu gostiju Hugi Llorisu, koji je zaustavio nekoliko pokušaja Cityja na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Fantastično otvaranje drugog poluvremena imao je tim Pepa Guardiole. Leroy Sane u 49. i Kevin de Bruyne u 54. minuti su doveli City do prednosti od 2:0, ali se Spursi nisu imali namjeru predati.

Prvo su u 58. minuti preko Delea Allija došli do smanjenja rezultata na 2:1, da bi Son u 77. minuti nakon sjajne akcije izjednačio rezultat na 2:2.

Imao je City potom šansu za trijumf. Debitovao je i Gabriel Jesus, kojem je poništen i gol odmah po ulasku, a do kraja se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:2.

Premiership, 22. kolo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Tottenham 2:2






Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.