Premijer liga BiH

OK Borac porazom otvorio drugi dio sezone

D. Vejo

Odbojkaši banjalučkog Borca porazom su otvorili drugi dio sezone Premijer lige BiH, nakon što su na svom parketu u "Boriku" poraženi od ekipe Maglića rezultatom 1:3 po setovima je bilo 19:25, 25:22, 24:26 i 22:25.

Gosti iz Foče dobro su otvorili meč. Poveli su sa 0:4. Međutim, Borac se vraća mini serijom od 2:0. Odbojkaši Maglića tu nisu pali pa su tako odlučili da uzmu stvar u svoje ruke. Pet poena prednosti držali su do rezultata 7:12, nakon čega se crveno-plavi vraćaju u igru te preko raspoloženog Ilića smanjuju na minus tri (9:12). Do kraja prvog seta, Fočaci su povećavali prednost te isti riješili u svoju korist.

Banjalučani drugi set otvaraju dosta dobro. Pri rezultatu 5:1, gosti iz Foče prave seriju od 0:2. Izabranici Miše Marjanovića vratili su se u meč, ali Maglić stiže do poravnanja (7:7). Zatim je uslijedio period Borca koji preko Popovića dobija set.

Treća dionica susreta donijela je čvrstu igru na obje strane. Igralo se poen za poen sve do rezultata 20:20, kada se gosti bude i dolaze u vodstvo od 1:2 u setovima.

To kao da je srušilo domaćina, koji u četvrtom setu nije imao rješenje za dobro postavljanje Maglića. Na kraju, fenjeraš zasluženo slavi te sa čitavim plijenom odlazi kući.

Borac: Ilić, Popović, Kljajić, Radonić, Džombić, Amidžić, Kavić, Kojadinović, Mišić, Knežević, Kovačević.

Maglić: Matović D., Matović M., Prodanović, Mališ, Tomić, Radić, Vuković, Kuzmanović, Mićević, Bjelogrlić i Jelašković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.