Prijateljska utakmica

Uvjerljiva pobjeda Širokog Brijega protiv Croatije

Fudbaleri Širokog Brijega zabilježili su pobjedu u drugoj prijateljskoj utakmici.

Širokobriježani koje vodi Goran Sablić su u Trening kampu "Musa Karačić" sa sigurnih 4:0 pobijedili Croatiju iz Zmijevaca.

Hrvatskog trećeligaša je načeo Antonio Repić na asistenciju Čabraje, a sa rezultatom 1:0 se ujedno i otišlo na poluvrijeme. U nastavku je Široki Brijeg ubacio u brzinu više, pa je u 80. minuti vodstvo udvostručio Luka Menalo. 

Samo minutu kasnije isti igrač je pogodio za 3:0, da bi u 83. minuti konačnih 4:0 postavio Jure Ivanković kada je s osamnaest metara prizemnim udarcem matirao golmana gostiju. 

Na ovoj utakmici, dodajmo i to, po prvi put za Široki Brijeg su zaigrali Dejan Čabraja, Mario Marina i Matej Sivrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od prve minute za Široki Brijeg su igrali: Bilobrk, Brekalo, Barišić, Miličević, Ćorluka, Marina, Sesar, Čabraja, Lončar, Repić i Krstanović. U nastavku su priliku dobili: Kožul, Bralić, Marković, Bajo, Ivanković, Marić, Vukoja, Sivrić, Menalo, Wagner. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.