Real slavio

Llullova simultanka u Bambergu

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida pobijedli su u gostima Bamberg sa 91:89 u 19. kolu Eurolige.

Real je 4:0 serijom otvorio meč, ali je Bamberg u nekoliko navrata tokom prve četvrtine imao vodstvo. Ipak, Madriđani na kraju prvih 10 minuta vode 25:21. U drugoj četvrtini Real je imao i dvocifrenu prednost, ali je bilo 'samo' četiri razlike na kraju prvih 20 minuta (51:47).

Dosta neivzjestan meč nastavljen je i u drugom dijelu. Real je uglavnom vodio, no uvijek bi to bilo poen, dva ili tri prednosti.

U zadnjih 10 minuta Bamberg je vodio, pa Real, pa opet Bamberg, a na kraju se ušlo u dosta neizvjesnu završnicu. Kod rezultata 84:82 za goste, Llull je pogodio nevjerovatnu trojku, ali tu je tek počela drama.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Faulirali su i jedni i drugi, bili precizni sa linije slobodnih bacanja, a na kraju Llull u samoj završnici nakon prodora poentira za trijumf Reala.

Llull je na kraju ubacio 26 poena, a Carroll 24, dok ih je 16 dodao Ayon. Causeur je ubacio 14 na drugoj strani, Miller 13, Theis 12, Melli i Radošević po 11 poena. Realu je ovo bila 14. pobjeda, a Bambergu 12. poraz. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.