Poraz nakon 17 mečeva

United poražen, ali ide u finale protiv Southamptona

Fudbaleri Manchester Unitda poraženi su večeras u gostima kod Hulla sa 2:1, ali ipak su se plasirali u finale Liga kupa jer su prvi meč na Old Traffordu dobili sa 2:0.

Hull City se nije unaprijed predao pa su u današnjoj utakmici učinili sve kako bi stigli prednost Crvenih đavola, ali ipak u tome nisu uspjeli.

Hull je poveo u 35. minuti nakon penala, a precizan sa bijele tačke bio je Huddlestone. Prije toga, ali i nakon toga nije bilo većih šansi pa se na odmor otišlo sa prednošću domaćih.

Nastavak meča donio je izjednačenje Manchestera i to u 66. minuti, a strijelac pogotka bio je Paul Pogba. Prije toga je bilo nekoliko sumnjivih situacija u kojima su fudbaleri Uniteda tražili penale, ali nisu ih dobili.

Ipak, pred sami kraj meča Hull je uspio da postigne još jedan pogodak i da barem stigne do pobjede, a strijelac je bio Omar Baye Niasse za konačnih 2:1. Ovo je bio prvi poraz Manchestera nakon 17 mečeva u kojima su bili nepobjeđeni. 

Crveni đavoli će u finalu igrati protiv Southamptona koji je sinoć izbacio Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.