Foto: EPA

Novi trijumf Kraljeva

Real uz dosta muke savladao Armani

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su Armani 94:89 u susretu 20. kola Eurolige.

Dobro je Real ušao u meč. Imali su prednost tokom kompletne prve dionice, nakon koje su imali četiri poena prednosti, 22:18.

Nije Real uspijevao da se odvoji u drugoj četvrtino. Armani je odradio odlično završnicu prvog dijela i na odmor su otišli sa tri poena prednosti, 49:46.

Gosti iz Milana su u nastavku većim dijelom imali prednost. U posljednju četvrtinu su ušli sa plus četiri, 73:69, ali je Real odigrao mnogo bolje posljednju četvrtinu. Kraljevi su slomili otpor gostiju iz Milana u posljednjoj minuti. Odigrali su odličnu odbrani i na kraju su uz dosta muke došli do pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do nje ih je vodio Sergio Llull sa 20 poena, Luka Dončić je dodao 17, a Jayce Carroll 16.

Kod gostiju Krunoslav Simon je meč završio s 20 poena

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.