Golijada u 18. kolu

Bayern savladao Werder, ali Leipzig mu ne da da 'pobjegne'

Završeno je pet od šest utakmica današnjeg programa 18. kola Bundeslige u kojim je postignuto mnogo golova.

Lider Bayern je kao gost savladao Werder sa 2:1 čime je ostao na prvom mjestu. Bavarce je u vodstvo doveo Robben u 30. minuti da bi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Alaba postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca kojim je povisio na 2:0 i postavio rezultat prvog dijela. Domaći tim se u 53. minuti preko Krusea vratio u utakmicu, ali ipak nije uspio izvući više od minimalnog poraza.


Da Bayern ne 'pobjegne' na tabeli pobrinuo se Leipzig, koji je nakon preokreta savladao Hoffenheim na svom terenu. Bilo je 2:1, a pogađali su Amiri u 18. za goste, a Werner u 38. i Sabitzer u 77. za domaće. Ovom pobjedom je Leipzig ostao na -3 u odnosu na prvoplasirani Bayern, a vrijedi istaći da je Hoffenheim od 60. minute igrao s igračem manje zbog isključenja Wagnera.

Najubjedljiviju pobjedu upisao je Koln na gostovanju protiv Darmstadta (6:1). Za Koln su pogađali Sulu (autogol), Osako (2x), Modeste, Jojić i Rundevs, dok je jedini gol za Darmstadt postigao Sam iz penala. Mario Vrančić je u igru ušao u 74. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wolfsburg je nakon tri uzastopne pobjede doživio domaći poraz od Augsburga (2:1) iako je poveo već u 4. minuti preko Gomeza. Gosti su u 25. preko Altintopa poravnali na 1:1, da bi potom Kohr u 69. pogodio za konačnih 2:1.

U derbiju začelja Ingolstadt je na svom terenu savladao HSV sa 3:1, a pogađali su Gross, Suttner i Cohen. Jedini gol za HSV postigao je Sakai. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.