Bayern poklanja kobasice svima koji pobijede Leipzig

Neviđene nagrade

Bayern poklanja kobasice svima koji pobijede Leipzig

Midhat Šljivak

Zanimljiv način motivacije za ostatak Bundeslige ponudili su čelnici minhenskog Bayerna.

Bavarci će ove sezone borbu za titulu prvaka voditi protiv novog člana Bundeslige Leipziga. Bayern je nakon 17 kola vodeći sa 42 boda, dok je Leipzig odmah iza sa tri boda manje.

Iako je do sada bila praksa da timovi stimulišu protivnike svojih rivala novčano, Bayern se odlučio na do sada neviđen korak.

Svaki tim koji uspije pobijediti Leipzig u preostalom dijelu sezone od Bayerna će dobiti kamion kobasica.

U dosadašnjem dijelu sezone Bikove su pobijedili samo Ingolstadt i Bayern, a sada će ostatak lige imati motiv više. Ingolstadt je već dobio kamion pun kobasica. 

Izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je došao u ovaj grad i počastio je ovaj tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zaslužili smo ovu gozbu. Naporno smo radili, ali stvarno imamo dobre komšije. Našlo se nešto i piva, doduše samo za klupske čelnike. Igrači su morali da se zadovolje sokovima", saopštili su iz Ingolstadta.

Prvi će priliku za nagradu imati fudbaleri Hoffenheima koji gostuju Leipzigu u subotu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi