FA Kup

Čudesna pobjeda Spursa, City lagano, Newcastle ispao

Edmir Škorić

Manchester City je gostovao kod Crystal Palacea, ali nije imao većih problema protiv domaće ekipe, pošto je slavio s 3:0.

Raheem Sterling je u 43. minuti postigao gol za 1:0, da bi Leroy Sane u 71. minuti povisio na 2:0. U samoj završnici Yaya Toure je zabio pogodak za 3:0, što je bio konačan rezultat.

Newcastle je bio nemoćan na gostovanju kod Oxforda, pa je 3:0 porazom ispao iz FA Kupa, a isto je prošao i Blackpool na gostovanju kod Blackburna.

Middlesbrough je s 1:0 savladao Accrington, dok je Lincoln s 3:1 pobijedio Brighton. Huddersfield se poigrao s Rochdaleom, kojeg je kao gost razbio rezultatom 4:0.

Dosta uzbuđenja bilo je u meču Tottenhama i Wycombea. Gosti su bili veliki autsajderi, ali su vodili 2:0, pa 3:2, ali su s Spursi uspjeli spasiti i na kraju pobijediti 4:3. Son (2), Janssen i Alli pogađali su za Tottenham, a za Wycombe Hayes dva puta i Thompson.

Gosti su vodili do 89. minute, a onda je Alli poravnao rezultat na 3:3, da bi u sedmoj minuti nadoknade Son drugim golom Spursima omogućio meč manje i ranije slavlje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bristol City našeg Milana Đurića bio je nemoćan u gostima kod Burnleyja (2:0).


Raheem Sterling Goal HD - Crystal Palace 0-1... by enteritament
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.