Aaron Mooy igra na posudbi u Huddersfieldu

City ne da veznjaka koji nikad nije igrao za njih

Midhat Šljivak

Manchester City mogao bi zaraditi izuzetno dobar novac i to na igraču koji nikada nije obukao dres Građana.

City je 2016. godine potpisao ugovor sa australskim veznjakom Aaronom Mooyom, ali je ovaj fudbaler odmah poslat na posudbu u Huddersfield Town.

Pokazao se to kao pravi potez za ovog fudbalera. Igra zaista fantastično u Championshipu, a u naredna dva dana bi vrlo lako mogao promijeniti klub.

Neimenovani klub iz drugog razreda engleskog fudbala je ponudio 8,75 miliona funti za ovog 26-godišnjaka, ali je City odbio ponudu, jer traže sumu od 10 miliona.

Čak je i Pep Guardiola razmišljao da Australca priključi svom timu kao zamjenu za Fernandinha, ali za sada ni od toga nema ništa.

Mooy je jedan od najzaslužnijih igrača za dobre nastupe Huddersfielda u Championshipu. Igra izuzetno dobro, a njegov tim je trenutno na petom mjestu.

Eventualni odlazak bi se u ovoj ekipi veoma osjetio, ali taj trenutak će, ako ne sada, doći narednog ljeta.

Mooy je karijeru počeo u Boltonu, a igrao je još za St. Mirren, Western Sydney i Melbourne City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.