Daleko od Hrvatske

Otpisana Dinamova zvijezda pronašla novi klub?

Do kraja prijelaznog roka čileanski napadač Junior Fernandes bi trebao napustiti redove Dinama.

Fernandes, koji je u Dinamu najplaćeniji igrač, odlukom trenera Ivajla Peteva je potjeran iz prve ekipe i jasno je dobio do znanja da omože napustiti Maksimir.

Sudeći prema pisanju južnoameričkih medija, sjajni krilni ofanzivac bi od proljeća mogao nastupati u Meksiku i to za Club America. Fernandes je navodno blizu dogovora s čelnicima kluboma, a do realizacije transfera je preostalo riješiti pitanje odštete jer mu ugovor važi do 2018. godine. 

Ove sezone Fernandes je za Dinamo odigrao 30 utakmica u svim takmičenjima i pritom postigao šest golova uz četiri asistencije. Na Maksimir je dospio 2013. godine iz Bayera. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti