Treći vezani poraz Katalonaca

Agonija Barce se nastavlja

Nakon teškog poraza od Baskonije, ekipa Barcelone još jednom je neugodno iznenadila.

Ovaj put Katalonci su poraženi na gostovanju kod Žalgirisa (89:85) u susretu 21. kola Eurolige.

Barcelona se dobro držala više od tri četvrtine, ali je u posljednjih pet minuta posustala i dozvolila domaćinu da se serijom 9:2 odlijepi i stekne nedostižnu prednost.

Edgaras Ulanovas i Lukas Lekavicius postigli su po 17 koševa za domaćina, a isti košgeterski učinak kod Barce imao je Juan Carlos Navarro.

Ekipa Georgiosa Bartzokasa večeras je upisala treći vezani, a ukupno peti poraz u posljednjih šest mečeva te sada zaostaje dvije pobjede u odnosu na osmoplasiranu Darussafaku (10-10), koja ima i meč manje. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sa druge strane, Žalgiris je nakon večerašnjeg trijumfa prestigao Barcelonu i sa omjerom 9-12 smješten je na 10. poziciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.