Religozan čovjek

Gabriel Jesus nije tek onako izabrao broj 33

Edmir Škorić

Brazilski napadač Gabriel Jesus nedavno je potpisao za Manchester City.

Jesus je sjajno počeo avanturu u novom klubu, postigao je i jedan pogodak, a njegov dolazak bi mogao da znači i odlazak Sergija Aguera.

U Jesusu Pep Guardiola vidi golgetera na duže staze, a bivši igrač Palmeirasa na Etihad je stigao sa brojem 33. Upravo taj broj na dresu je bio zanimljiv izbor za novinare u Manchesteru, ali su onda saznali da postoji razlog zašto ga je Jesus odabrao.

Kako je religiozan, odabrao je broj 33, broj koji označava godine Isusove smrti. Nekada je, po dolasku u klub, ovaj broj nosio Vincent Kompany.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jseus je protiv West Hama prije dva dana postigao debitanski gol, a Pep Guardiola ga je hvalio nakon tog meča. 

"Veoma je talentovan, odličan mu je mentalitet i agresivnost. Želi da uspije i to mu mnogo pomaže. Želi da postigne nešto u svijetu fudbala i mi ćemo mu u tome pomoći", istakao je Guardiola. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.