Odlazi u Premier ligu

Alvaro Morata otkrio ime novog kluba?

Midhat Šljivak

Napadač madridskog Reala Alvaro Morata konstantno se spominje u kontekstu odlaska iz kluba.

Sjajni 23-godišnji napadač je drugi izbor Zinedinea Zidanea među Kraljevima, a prednost ispred njega ima Francuz Karim Benzema, koji se međutim nalazi u izuzetno lošoj formi.

Čini se kako su priče o njegovom ponovnom odlasku iz Reala istinite. Iako je prije svega nekoliko mjeseci ponovo stigao u Madrid i to nakon odličnih partija u Juventusu, naredno ljeto bi Morati moglo donijeti novi transfer.

Španski mediji pišu kako je Morata prijateljima već saopštio kako će napustiti redove kraljevskog kluba i da će karijeru nastaviti u Engleskoj.

Novi klub bi trebao biti Chelsea. Menadžer Plavaca Antonio Conte zaluđen je Moratom i imao je namjeru da ga dovede još u januarskom prelaznom roku.

Ipak, na kraju od posla ništa nije bilo. Sjajni napadač će sezonu završiti u Realu, a na ljeto će vjerovatno put Premiershipa.

Ove sezone Morata je šansu za igru uglavnom dobija s klupe. Uprkos tome uspio je da u 27 nastupa postigne 10 golova, te je pokazao da možda i zaslužuje šansu za igru ispred Benzeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.