Kikanović ubacio 11 poena

Kada ne ide Kikanovića, Alba je nemoćna

Midhat Šljivak

Košarkaši berlinske Albe poraženi su danas na gostovanju od Bonna 95:72 u susretu 21. kola njemačke Bundeslige.

Tim našeg Elmedina Kikanovića je odigrao izuzetno slab meč, a posebno se to odnosi na treći period kada su doživjeli pravu katastrofu.

Ovaj dio igre je i odlučio pobjednika. Bonn je treći period dobio sa 27:12 i na kraju je uspio da slavi pobjedu od čak 23 poena razlike.

Bh. centar Elmedin Kikanović se utopio u sivilo svog tima. Ubacio je 11 poena, ali je pogodio samo tri šuta iz 14 pokušaja. Bh. igrač je upisao i šest skokova u ovom susretu.

Najefikasniji kod Albe bio je Radosavljević sa 17 poena, dok je Horton na drugoj strani vodio Bonn do trijumfa s 31 poenom.

Albi je ovo šesti poraz u sezoni i trenutno su peti tim na tabeli BBL lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.