Brazilac donio pobjedu Cityju

Guardiola hvalio Jesusa nakon meča

Španski stručnjak na klupi Manchester Cityja Pep Guardiola poručio je da je impresioniran načinom na koji je Gabriel Jesus počeo karijeru u ovom klubu. 

Jesus je u City stigao u januarskom prelaznom roku iz brazilskog Palmeirasa, a do sada je odigrao tri meča i postigao tri pogotka za novi klub. Posljednji pogodak stigao je danas za pobjedu na domaćem terenu protiv Swansea pred sami kraj meča. 

Guardiola je veoma zadovoljan njegovim partijama i poručuje da nema dilema da će on ostati član prve postave.

"Šta vi mislite? Naravno da hoće. Nije to samo zbog goova koje postiže. On ima svoje kvalitete i to je pokazao u samo deset minuta na debiju protiv Tottenhama. Svi smo oduševljeni stvarima koje je on do sada uradio. Dobro je da uz sve to postiže i golove, naravno. On ima samo 19 godina i mi u klubu smo jako sretni što ga imamo", rekao je Guardiola.

Podsjetimo da je City Palmeirasu za ovaj transfer platio 30 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.