Jesus: Guardiola je lud kao i ja

Ludi za nogometom

Jesus: Guardiola je lud kao i ja

Edmir Škorić

Napadač Manchester Cityja Gabriel Jesus priznaje da je došao na Etihad zbog Pepa Guardiole.

Brazilski tinejdžer u City je stigao iz Palmeirasa, a prije nekoliko dana debitovao je za Građane i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje.

"Kada sam donio odluku da dođem u City, Guardiolin poziv je bio važan. Nazvao me, govorio je o projektu i objasnio mi je da ću biti važan dio toga. Osjećao sam se jako sretno", izjavio je Jesus, pa je dodao:

"On je pokazao interes, želio me u Cityju, računao je na mene i jedva sam onda čekao da dođem. Pep je kao i ja - lud za nogometom 24 sata".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kad ne treniramo ili igramo, gledamo nogomet ili na telefonu istražujemo narednog protivnika. Igramo puno i nogometnu video igricu. Pep je dobar čovjek, shvatio sam da je sjajan. Zaslužuje sve u karijeri", tvrdi Brazilac.

Jesus je u Cityju odigrao tri utakmice i već je postigao pogodak uz dvije asistencije, dok mu je jedan poništen. Bio je strijelac protiv West Hama i Crystal Palacea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti