Ronald Koeman preuzima Barcu?

Već se zna ime novog trenera Barcelone?

Midhat Šljivak

Luis Enrique vjerovatno će napustiti klupu Barcelone po završetku aktuelne sezone.

Ugovor 46-godišnjem španskom stručnjaku ističe na kraju ove sezone, a kako je odbio novi ugovor, rukovodstvo katalonskog tima krenulo je po njegovu zamjenu.

Novi trener tima s Nou Campa mogao bi biti Ronald Koeman. Aktuelni menadžer engleskog Evertona najveći je favorit za preuzimanje klupe katalonskog velikana i holandskog stručnjaka bismo od naredne sezone mogli gledati na trenerskoj poziciji u Barceloni.

Navodno, rukovodstvo Barce čini sve kako bi angažovalo Holanđanina. On također ima želju da radi u ekipi gdje je proveo i sjajne igračke dane u periodu od 1989. do 1995. godine.

Koeman ove sezone sjedi na klupi Evertona. S ovim timom radi zaista fantastičan posao, ali čini se kako će u timu s Goodisona provesti samo jednu sezonu. Ponudu Barce je teško odbiti i 53-godišnji trener je za sada prvi kandidat za klupu jednog od najvećih timova svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U trenerskoj karijeri koju je počeo kao pomoćnik Louisu van Gaalu na Barcinoj klupi, Koeman je vodio veliki broj timova, među kojima su Ajax, Feyenoord, Southampton, a samostalnu karijeru je počeo u ekipi Vitessea 2000. godine.

Dolazak u Barcelonu bi predstavljao najveći izazov u karijeri, a u katalonskom timu će izazova itekako biti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.