Premier liga

Martial blistao, United slavio

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Uniteda ostvarili su novu pobjedu u engleskoj Premier ligi.

Danas su igrani mečevi 25. kola Premier lige, a United je na Old Traffordu, kako se i očekivalo, savladao Watford sa 2:0.

Tim Josea Mourinha poveo je golom Mate poslije asistencije Anthonyja Martiala, da bi napadač i sam pogodio mrežu gostiju u 60. minuti, poslije dodavanja Zlatana Ibrahimovića.

Nakon nepotpunog 25. kola United je peti sa 48 bodova i sve je bliže cilju - plasmanu u Ligu prvaka.

Sjajni Manolo Gabbiadini postigao je nove golove u drugom nastupu za Southampton. Bio je dvostruki strijelac u pobjedi nad Sunderlandom u gostima (4:0).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stoke je s 1:0 bio bolji od Crystal Palacea, dok su Middlesbrough i Everton odigrali 0:0, a West Ham je  remizirao s WBA (2:2). Evans je u 94. pogodio za bod gostiju.

Premier liga, 25. kolo:
Manchester Utd. - Watford 2:0 (Mata 32, Martial 60)
Middlesbrough - Everton 0:0
Stoke - Crystal Palace 1:0 (Allen 67)
Sunderland - Southampton 0:4 (Gabbiadini 30, 45, Denayer 89 ag, Long 92)
West Ham - WBA 2:2 (Feghouli 63, Lanzini 86/ Chadli 6, Evans 94)


Juan Mata Goal HD -Manchester United 1-0... by Livee1Goals
Anthony Martial Goal HD - Manchester United 2-0... by Live1Goals
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.