Bosna Royal slavila pobjedu

Bošnjak pružio dobar, ali nedovoljan otpor Bosni Royal

M. Šljivak

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su Bošnjak iz Hadžića rezultatom 87:79 u susretu 15. kola Lige 10.

Iako se u ovom susretu očekivala lagana pobjede domaćeg tima, Bošnjak je odigrao izuzetno dobar meč i na kraju su Studenti uz dosta muke stigli do trijumfa.

Nije Bosna uspijevala u prvom poluvremenu da slomi otpor tima iz Hadžića. Na odmor su otišli sa samo četiri poena prednosti (48:44), da bi i u nastavku gosti igrali dosta dobro.

Konstantno su prijetili domaćem timu, koji je ipak u samoj završnici meč prelomio u svoju korist, te je stigao do trijufma.

Edin Rešidović i Strahinja Dragičević su vodili Bosnu Royal do trijumfa sa po 18 poena, dok je na drugoj strani Ernad Mujić ubacio 17.

Liga 10, 15. kolo:

Bosna Royal - Bošnjak 87:79 (26:26, 22:18, 21:18, 18:17)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

BOSNA ROYAL: Šarić, Đorđević 8, Bradić 1, Ikonić 14, Delalić 11, Rešidović 18, Vasiljević 3, Čampara, Dragolj, Dragičević 18, Šturanović 12, Durak 2

BOŠNJAK: Sarajlić 2, Damjanović 7, Petković 3, Tuljković 7, Dovaždija 12, Maksumić, Lulić 12, Mujić 17, Grošić 10, Keso 5, Ferhatbegović 3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.