Plemići odbranili naslov

Zrinjski osvojio turnir u Gabeli

Midhat Šljivak

Nogometaši Zrinjskog osvojili su turnir "Andrija Anković" koji se igrao u Gabeli. Aktuelni prvak BiH je u finalnom meču pobijedio hrvatskog drugoligaša Goricu s minimalnih 1:0.

Do pobjede su Plemići došli zahvaljujući Ognjenu Todoroviću. On je u 33. minuti utakmice pogodio mrežu Gorice za prednost od 1:0, što je na kraju bio i konačan rezultat meča.

Zrinjski je tako odbranio naslov na ovom tradicionalnom turniru koji se održava u Gabeli i gdje su još učestvovali GOŠK i drugi tim Hajduka.

Turnir u Gabeli, finale:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski - Gorica 1:0 (Todorović 33')

Za Plemiće su od prve minute nastupali: Vasilj - Barić, Bogdanović, Jakovljević, Kukoč - Petrak, Pehar, Peko, Todorović - Kajkut, Mrkaić 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.