Želi napadača Torina

Guardiolin plan: Jesus i Belotti u napadu!

Midhat Šljivak

Manchester City ima namjeru da dodatno pojača napad u ljetnom prelaznom roku.

Dolaskom Gabriela Jesusa Građani su dobili mnogo, ali bi na ljeto mogao doći još jedan sjajan strijelac.

Radi se o italijanskom reprezentativcu Andrei Belottiju, koji je zablistao ove sezone u ekipi Torina.

Gotovo je izvjesno da će klub napustiti Sergio Aguero. Pep Guardiola kao idealnu zamjenu za njega vidi Belottija, a 23-godišnji napadač već sad na stolu ima ogroman broj velikih ponuda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea i Real Madrid također su zainteresovani za njegove usluge. Ipak, jedini je City spreman platiti više od 60 miliona eura koliko Torino minimalno traži za ovog fudbalera i njega bismo veoma lako mogli vidjeti na Etihadu u narednoj sezoni.

Andrea Belotti ove sezone nemilosrdno trese mreže. Postigao je 17 golova u Seriji A i drugi je strijelac lige iza Gonzala Higuaina i Edina Džeke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.