Pripremne utakmice

Zrinjski u petak s Radomljem, Lučko protivnik dan kasnije

M. Maksimović

Zrinjski će do starta proljetnog dijela prvenstva odigrati još dvije test utakmice. 

U petak od 15 sati u Međugorju protivnik će biti slovenski prvoligaš NK Radomlje, a dan kasnije od 14 sati, u posljednjem pripremnom susretu, u Mostaru će gostovati hrvatski drugoligaš  Lučko. 

Mostarci proljeće otvaraju s četiri boda više u odnosu na Sarajevo, a prvi protivnik u drugom dijelu prvenstva bit će im Čelik u Zenici. 

Zrinjski je tokom zimskih priprema pod palicom Ivice Barbarića odigrao šest utakmica. Ostvareno je pet pobjeda i jedan remi. Na početku je stradala Neretva Metković sa 7:1, potom Mladost Lučani s 2:0, te Hradec Kralove s 3:1. Jedini remi upisan je u duelu s Koperom (0:0), dok su u Međugorju poraženi Gorica s 1:0 i drugi tim Hajduka rezultatom 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.