Aleksa Raca - zvijezda u usponu

Gradiški klinac "zaludio" trenera Crvene zvezde

D. Vejo

Za Gradišku, malo mjesto kroz koje protiče rijeka Sava, može se reći da je rasadnik sportskih talenata. 

Na gradiškim betonskim igralištima, travnatim podlogama, danas već sjajno uređenim balonima, te školskim salama, nicala su mnoga imena koja danas uživaju u poštovanju sportskih stručnjaka.

Putem Ognjena Ožegovića, prije nekoliko dana krenuo je i 11-godišnji član OFK Stars Gradiška, Aleksa Raca. 

Radi se o tome da je dječak rođen 2005. godine, svojim igrama skrenuo pažnju najtrofejnijeg srbijanskog kluba Crvene zvezde na sebe, te dobio poziv da se pridruži crveno-bijelima na sedmodnevnim pripremama u Bugarskoj.

Aleksa tamo nije otiša turistički, već je imao priliku i da zaigra, a trener omladinskog pogona Beograđana, za njega je imao samo riječi hvale.

"Aleksa je svojim igrama ostavio dosta jak utisak na nas. Ukoliko nastavi ovakvim tempom, mogao bi daleko dogurati, pa danas ili sutra biti novi kapiten Crvene zvezde", jasan je bio trener, Dalibor Škorić.

Gradiški Stars, biti će poseban gost na predstojećem vječitom derbiju, koji se igra četvrtog marta na stadionu "Rajko Mitić".

Podsjetimo, pored Race, i prijedorska braća Lazar i Đorđe Nišić rođeni 2002. godine odradili su pripreme sa mlađim kategorijama beogradskog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.