Foto: EPA

Maurizio Zamparini o Dybali

"Dybala vrijedi 150 miliona eura, on je novi Messi"

Midhat Šljivak

Paulo Dybala plaćen je ekipi Palerma 32 miliona eura u ljeto 2015. godine.

Pokazao se Argentinac kao pravo pojačanje za Juventus. Igra zaista odlično u dresu Stare dame, a svojim igrama je privukao pažnju Barcelone, Real Madrida, PSG-a i Manchester Cityja.

Večeras će Dybala igrati protiv nekadašnjeg tima. Predsjednik Palerma Maurizio Zamparini iskazao je veliko poštovanje prema sjajnom napadaču.

"Pratim sve utakmice Juventusa i Dybala je najbolji igrač. Svako ko ga kritikuje je lud, jer je on novi Messi. Već je na tom nivou", vjeruje Zamparini, te dodaje kako ovaj fudbaler trenutno vrijedi 150 miliona eura.

"Svi žele vrhunske igrače, a trenutno Dybala vrijedi 150 miliona eura. Otkako je došao ovdje to sam mu uvijek govorio. Kada samo pomislim da su ga pojedini moji treneri držali na klupi. Ma, ne želim da se sjećam", dodao je Zamparini.

Sjajni 23-godišnji fudbaler ove sezone je postigao osam golova uz pet asistencija u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.