Foto: EPA

Zidane hvalio Velšanina

Šta će reći Ronaldo? Zidane stavio Balea ispred svih!

Midhat Šljivak

Gareth Bale na fantastičan način se vratio u tim Reala nakon povrede.

Velšanin je propustio tri mjeseca akcije zbog povrede članka, a jučer je protiv Espanyola pogodio za 2:0 nakon desetak minuta na terenu.

Zanimljivu izjavu dao je trener Kraljeva Zinedine Zidane nakon meča. Pohvalio je Balea i stavio ga je ispred svih drugih igrača.

"Sretan sam što se na ovakav način vratio u tim. Rekao sam mu da se zabavi prije ulaska u igru", rekao je Zidane, te je dodao:

"Šta nam Bale donosi? Niko nije kao on. Jednostavno, on je poseban, iako i ostali igrači daju sve od sebe. Na njemu se jednostavno ne osjeti izostanak. Može napraviti razliku u svakom trenutku i znamo šta on uz Ronalda i Benzemu donosi", rekao je Zidane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale je ove sezone postigao osam pogodaka u 17 odigranih utakmica u svim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.