Crveni đavoli u četvrtfinalu FA Cupa

Ibrahimović ušao sa klupe i donio pobjedu Manchesteru

Fudbaleri Manchester Uniteda plasirali u se u četvrtfinale engleskog FA Cupa nakon današnje pobjede protiv Blackburna u gostima sa 2:1.

Bila je ovo veoma nezgodna utakmica za Crvene đavole, a Jose Mourinho je na teren poslao kombinovani sastav u kojem nije bilo ni Ibrahimovića ni Pogbe.

Domaći su poveli već u 17. minuti i to pogotkom Grahama. Ipak, njihova radost trajala je samo deset minuta jer je Marcus Rashford zatresao mrežu i izjednačio na 1:1. 

Nastavak meča donio je potpunu inicjativu gostiju, a Mourinho je na teren poslao i Pogbu i Ibrahimovića. Upravo ovaj dvojac donio mu je pobjedu na današnjem meču. Pogab je u 75. minuti bio asistent, a Ibrahimović strijelac pogotka za pobjedu. 

Do kraja meča domaći nisu uspjeli da poravnaju rezultat te da barem izbore novi meč u osmini finala FA Cupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.