Poznat i njegov nasljednik

Poraz od Pescare koštao otkaza Ivana Jurića

Samir Mlaćo
Teme:

Nogometaši Genove jučer su sa visokih 5:0 deklasirani od Pescare u okviru 25. kola Serie A.

Već nakon prvih 45. mintua bilo je 3:0 za domaće, te je bilo jasno da se gostima ne piše dobro. 

Ceh zbog poraza platio je hrvatski stručnjak Ivan Jurić (41). Jurić je smijenjen sa mjesta šefa stručnog štaba, što je i očekivana odluka, a a novi trener kluba je Andreu Mandorlinija koji je potpisao ugovor na godinu i pol dana. 

Poraz od Pescare razljutio je navijače Genove koji su napali autobus sa igračima, a zanimljivo da nisu imali zamjerke na rad Jurića. 

Ipak, upravo je on platio ceh za jučerašnji poraz, te napustio klub nakon osam mjeseci. Genoa se nakon 25. odigranih kola nalazi na 16. mjestu sa samo 25 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.