Royston Drenthe o odnosu s Mourinhom

"Mourinho je poludio kada je vidio da sam se vratio u klub"

Midhat Šljivak

Nekadašnja zvijezda holandskog nogometa Royston Drenthe govorio je o svom boravku u madridskom Realu i odnosu sa Joseom Mourinhom.

Ovaj 30-godišnjak je odlučio nedavno da završi karijeru i da se posveti muzici, gdje je već snimio nekoliko pjesama.

Od Drenthea se mnogo više očekivalo. Bivši član reprezentacije Holandije je 2007. godine potpisao za Real Madrid, a za engleske medije je ispričao kako je nervirao Mourinha za vrijeme boravka u kraljevskom klubu.

"Mourinho je pop..... kada je vidio da sam se vratio s posudbe. Hercules mi nije isplaćivao platu i odlučio sam da odem. Mourinho je smatrao da bih trebao mnogo bolje predstavljati klub. Pokušao sam postati zvijezda Reala, nisu imali poštovanja prema tom pokušaju i Mourinho je bio glavni razlog što sam postao žestok momak", istakao je Drenthe, te je dodao:

"Nisam imao dobar odnos s njim. Međutim, zaboravljao je da sam igrao bez plate na posudbi i nisam želio da to bude tako", istakao je Holanđanin.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Drenthe je nakon raskida ugovora s Realom 2012. godine igrao za Alaniju, Reading, Sheffield i Kayseri, a u karijeri je igrao još za Everton, Hercules i Feyenoord.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.