Royston Drenthe otvorio dušu o svojoj karijeri

Nije dobio platu četiri mjeseca

Royston Drenthe otvorio dušu o svojoj karijeri

Nekadašnji bočni fudbaler Real Madrida Royston Drenthe dao je veoma zanimljiv intervju za RTV Rijnmond.

On je rekao da je imao nesuglasica sa nekadašnjim trenerima Davidom Moyesom i Joseo Mourinhom, ali poručuje da nije 'zločasti dečko' kako su ga prozvali svojevremeno španski i engleski mediji. Drenthe se oprostio od fudbala veoma rano, već u 29 godini, te se posvetio muzici. 

On je svojevremeno prešao iz Feyenoorda u Real Madrid, ali na Santiago Bernabeu stadionu nikada nije pokazao puni potencijal te je proglašen za jedno od najgorih pojačanja u historiji Kraljevskog kluba. 

Ipak, mnogo godina nakon što je prošao vrhunac njegove karijere, Drenthe je odlučio da progovori o svemu te da otvori dušu. Objasnio je mnoge situacije za koje smatra da su mediji pretjerali kada su izvještavali da je on kriv. 

"Imao sam mnogo prepirki sa Moyesom i Evertonom, a ni sa Mourinhom nisam imao previše dobar odnos tokom naše kratke saradnje na Bernabeu. Bio sam proglašen za 'zločestog dečka', ali bilo je mnogo trenera kojima nije bilo jasno zašto sam dobio taj nadimak jer nisu imali nikakvih problema sa mnom. Ali, nikada nećete pročitati takve stvari u medijima. Kada sam bio u Herculesu na posudbi, mi igrači smo se dogovorili da nećemo ići na trening jer nam plate nisu bile isplaćene. Ali, kada sam došao u Holandiju i upalio TV, vidio sam da su svi otišli na trening osim mene. Tada su u Španiji moji prozori bili polomljeni te su bili išarani grafitima. Vidjeli su me samo kao nekoga ko želi novac", otkrio je Drenthe pa nastavio:

"Još uvijek volim igrati fudbal, ali više nemam motivaciju za neke druge stvari koje su vezane za to. U mom posljednjem klubu u UAE, morao sam stalno pitati za svoju platu, inače je ne bih dobio. Oni mi još uvijek duguju platu za četiri mjeseca i neću odustati od toga. Takve stvari su me demotivisale, jer sam radio naporno kako bih to zaradio. Sada samo želim raditi stvari koje volim", poručio je Holanđanin.

Podsjetimo da je Drenthe tokom karijere igrao za Feyenoord, Real Madrid, Hercules, Everton, Alaniu, Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri i Baniyas.Za reprezentaciju Holandije je upisao jedan nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi