Engleski velikan traži štopera

Spahić među kandidatima za štopera Nottingham Foresta

Midhat Šljivak

Menadžer engleskog velikana Nottingham Foresta Gary Brazil najavio je kako će klub pokušati da angažuje štopera u narednim danima.

Trojica defanzivaca Foresta Matt Mills, Jack Hobbs i Michael Mancienne su povrijeđeni, dok se više ne računa ni na Damiena Perquisa.

Pojačanje na štoperskim pozicijama je neophodno, a kao jedna od opcija legendarnog kluba spominje se i ime bh. fudbalera Emira Spahića.

Ipak, on je samo jedna od opcija. Među kandidatima su još Christoper Samba, Vegard Forren, Marko Šimić i Pape Diakhate.

Neko od ovih slobodnih fudbalera će vjerovatno postati novi član nekadašnjeg šampiona Evrope, koji se trenutno takmiči u Championshipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Forest je trenutno na 18. mjestu u drugom razredu engleskog fudbala sa 36 osvojenih bodova, ali su samo šest bodova iznad opasne zone.

Emir Spahić je od januara slobodan igrač kada je dobio otkaz u ekipi Hamburga, a pored Nottinghama kao nove destinacija spominju se Kina i SAD.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.