Trener Cityja nakon pobjede

Guardiola: Svašta se može dogoditi u Monacu

Pep Guardiola je imao razloga za zadovoljstvo nakon utakmice na Etihadu između Manchester Cityja i Monaca.

U spektakularnoj utakmici Manchester City je sa dva preokreta nadigrao Monaco sa 5:3, a zadovoljan rezultatom bio je i Pep Guardiola koji je imao samo riječi hvale za protivnički Monaco. 

"Monaco je ove sezone postigao 80 golova, napada sa dosta igrača. Fizički su jak i vrhunski tim, tako da nije čudno što su lideri u francuskom prvenstvu. Iz tog razloga sam zadovoljan rezultatom, iako je moglo bolje, ali i gore", izjavio je Guardiola.

Španac je dodao da pitanje pobjednika još uvijek nije riješeno.

"Imali smo sreće. Bili smo mentalno slabi, ali ovo iskustvo će nam pomoći u budućnosti. Monaco ima dužu historiju ovakvih mečeva od nas, a u svakom takmičenju je potrebno da učiš i napreduješ. Naravno, svašta se može dogoditi u revanšu", istakao je Guardiola. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uzvratna utakmica bit će odigrana 15. marta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.