Želi pojačanje iz Atletica

Mourinho odabrao prvu metu za ljetni prelazni rok

Ugledni ESPN donosi vijest da je Jose Mourinho već odabrao fudbalera kojeg će pod svaku cijenu željeti angažovati u ljetnom prelaznom roku.

Riječ je o Saulu Niguezu, veznjaku Atletico Madrida, koji bi trebao biti velika investicija za budućnost s obzirom na to da se veliki broj veznih igrača Uniteda već nalazi u poznim igračkim godinama (Carrick, Young, Schweinsteiger...).

United je Saula pratio još 2014. godine i od tada ga u ovom klubu planiraju kao pojačanje, a Jose Mourinho je njegov veliki ljubitelj i na ljeto će krenuti po njega.

Saula ugovor sa Atleticom veže do 2021. godine, a špekuliše se da bi United za njega trebao platiti 54 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Saul Niguez je ove sezone odigrao 35 utakmica za Atletico Madrid a njegov učinak je pet golova uz dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.